De ce să alegi energia fotovoltaică?

Există diverse motive pentru care proprietarii de case aleg energia fotovoltaică, însă îmbunătățirile aduse mediului înconjurător și reducerea costurilor cu energia electrică sunt cele mai frecvente. Din ce în ce mai mulți oameni devin conștienți de faptul că instalarea unui sistem fotovoltaic contribuie la reducerea emisiilor de carbon, crește eficiența energetică a locuinței și, în același timp, valorea acesteia.

Indiferent de natura motivelor care vă determină să instalați un sistem fotovoltaic, vă prezentăm 10 argumente pentru care energia fotovoltaică reprezintă un beneficiu pentru locuința dvs. și a devenit din ce în ce mai populară.

1. Protejarea mediului înconjurător

Energia fotovoltaică reprezintă o metodă excelentă pentru reducerea emisiilor de carbon. De exemplu, în SUA, clădirile sunt responsabile pentru 38% din totalul emisiilor de carbon. Un sistem tipic de panouri fotovoltaice va elimina între trei și patru tone de emisii de carbon în fiecare an – echivalentul plantării a peste 100 de copaci anual.

2. Reducerea semnificativă sau chiar eliminarea facturilor la energie electrică

Fie că sunteți un simplu proprietar de locuință sau că dețineți o afacere, costurile cu energia electrică pot constitui o mare parte din cheltuielile lunare. Cu ajutorul unui sistem fotovoltaic veți putea genera energie electrică gratuită pe întreaga durată de viață a acestuia (25 ani). Chiar dacă nu veți produce 100% din energia consumată în mod obișnuit, un sistem fotovoltaic vă va reduce în mod semnificativ factura de energie electrică și vă va ajuta să economisiți bani

3.Câștigarea un profit pe baza investiției făcute

Panourile fotovoltaice nu reprezintă o cheltuială – dimpotrivă, pot fi considerate o metodă bună de investiție, profiturile fiind în concordanță cu cele ale investițiilor mai tradiționale, cum ar fi acțiunile sau obligațiunile. Datorită economiilor substanțiale la factura de energie electrică, timpul de amortizare a unui sistem fotovoltaic este de aproximativ 7-8 ani. Prin urmare, până la epuizarea duratei de viață a sistemului acesta generează profit.

4. Protecția împotriva creșterii costurilor energiei electrice

În ultimii ani, prețul energiei electrice a crescut în mod constant. Astfel, unul dintre cele mai importante beneficii ale unui sistem fotovoltaic instalat pe locuința dvs. constă în faptul că vă oferă capacitatea de a va conserva costul energiei. Investind într-un sistem fotovoltaic vă puteți fixa rata energiei electrice protejându-vă de creșterile imprevizibile ale energiei electrice. Mai mult, dacă dețineți o afacere sau sunteți o persoană cu fluxuri de numerar fluctuante, utilizarea energiei fotovoltaice vă ajută, de asemenea, să previzionați și să vă gestionați mai bine cheltuielile.

5. Creșterea valorii locuinței

Diverse studii au demonstrat faptul că locuințele echipate cu un sistem fotovoltaic sunt evaluate la o sumă mai mare și se vând mai rapid, comparativ cu locuințele obișnuite. Având în vedere dezvoltarea educației în ceea ce privește energia fotovoltaică, evaluatorii imobiliari pun din ce în ce mai mult preț pe existența unui sistem fotovoltaic, întrucât cererea pentru astfel de locuințe este în continuă creștere.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.